Belediye Personeline Zam Müjdesi! En Düşük Maaş 12.000 TL Oldu

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam önceki günlerde netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olması ile birlikte, belediye işçilerinin maaşlarının ne kadar olacağı araştırılmaya...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam önceki günlerde netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olması ile birlikte, belediye işçilerinin maaşlarının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamları ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 12.000 TL

Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu sözleşmeye göre, belediyedeki en düşük asgari ücret 12.000 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ''Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında mutabakata varılan Toplu İş Sözleşmesinde imzalar atıldı. Belediye Garajında gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ile karşılıklı olarak sözleşmeye imza attı.'' ifadeleri yer aldı.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Maaş zamları ile ilgili farklı belediyelerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri