Belli Askerlik Ücreti! 2023 Bedelli Askerlik Ne Kadar?

Maaşlara yapılacak zamlar geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının belli olmasının ardından, bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı...

Maaşlara yapılacak zamlar geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının belli olmasının ardından, bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile bedelli askerlik ücreti duyuruldu.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik ücreti için hesaplama yapıldı. Söz konusu hesaplamaya göre, 1 Ocak - 30 Haziran 2023 tarihleri arasında bedelli askerlik ücreti 104.084,16 TL olacak.

Bedelli Askerlik Yararlanma Şartları

Bedelli askerlik ücretinin açıklanmasının ardından, bedelli askerlikten yararlanmak için gerekli olan şartlar araştırılmaya başlandı. Bedelli askerlik yararlanma şartları şu şekilde:

a. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalmamış olanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

b. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

c. Kura veya sınıflandırma işlemi sonucunda bedelli askerliğe seçilmek.

ç. Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaktır.

Ekonomi Haberleri