Benzin ve Motorine Çifte Bayram! Benzin 20 TL'nin Altına Düşüyor

Benzin ve motorin fiyatlarına gelen indirim ve zam haberleri gündemin ana maddesi olmaya devam ediyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik sebebiyle bir düşen bir kalkan akaryakıt fiyatları bu kez indirim haberiyle yüzleri...

Benzin ve motorin fiyatlarına gelen indirim ve zam haberleri gündemin ana maddesi olmaya devam ediyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik sebebiyle bir düşen bir kalkan akaryakıt fiyatları bu kez indirim haberiyle yüzleri güldürdü. Hem benzine hem de motorine gelecek olan dev indirim araç sahiplerinin dikkatini çekmeye yetti.

Araç sahipleri tarafından her gün güncel benzin ve motorin fiyatları araştırılmaktadır. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten sonra akaryakıta gelen indirim haberleri sıklıkla araştırılmaya başlandı. Sektörün güvenilir kaynaklarından gelen bilgiye göre bu gece yarısından itibaren hem benzine hem de motorine indirim geleceği duyuruldu.

Benzin 20 TL’nin Altına Düşüyor!

Aralık ayı girdiğinden beri sıklıkla değişiklik gösteren akaryakıta bir indirim daha geliyor. Brent petrol fiyatlarının 80 doların altına düşmesi akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye başladı. Edinilen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren benzine 2,15 TL, motorine ise 1,90 TL indirim geleceği duyuruldu.

Şuanda ortalama 23 TL’den satışa sunulan motorin fiyatı yapılacak indirimle beraber motorinin İstanbul’da 21,1 TL’ye, Ankara’da 21,24 TL’ye, İzmir’de ise 21,32 TL’ye düşecek.

Şuanda ortalama 20,35 TL’den işlem gören benzinin litre fiyatı yapılacak indirimle beraber İstanbul’da 18,05 TL’ye, Ankara ve İzmir için de 18,24 TL’ye kadar düşecek.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen ilk unsur şüphesiz brent petrol fiyatları oluyor. Akaryakıt fiyatları Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kurunda yaşanan değişiklikler baz alınarak hesaplanmaktadır. Yapılan bu hesaplamalar sonucu dağıtım firmaları tarafından uygulanan bu fiyatlar firmadan firmaya, şehirden şehre değişiklik göstermektedir.

Ekonomi Haberleri