Binlerce Gencin İstihdamına Büyük Destek! 335 Milyon Lira Dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022'nin başında duyurulan, pandemiden etkilenen işletmeler için sunulan genç istihdama destek çerçevesinde, KOSGEB tarafından 5 bin 379 gencin istihdamı karşılığında işletmelere...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022'nin başında duyurulan, pandemiden etkilenen işletmeler için sunulan genç istihdama destek çerçevesinde, KOSGEB tarafından 5 bin 379 gencin istihdamı karşılığında işletmelere 335 milyon lira destek verildi.

KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü tarafından işletmelere, gençlerin istihdamı için 335 milyon TL destek sağlandı.

2 Bin 169 İşleme Faydalandı

KOSGEB Mardin İl Müdürlüğü, 5 bin 379 gencin istihdamı karşılığında 2 bin 169 işletmeye ödeme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemiden etkilenen mikro ve küçük İşletmelere dair müjdelediği ve KOSGEB'in sunduğu her yeni genç istihdama yönelik mikro ve küçük işletmeler hızlı destek kredi desteği ödeme talepleri ve başvuruları sona erdi.

Büyük İlgi Gösterildi

Genç, yeni mezun ve kadın istihdamını hedefleyen programda, belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri desteklemek için hazırlanan program Mardin’de de yoğun ilgi gördü.

KOSGEB Mardin İl Müdürü Abdullah Yurten, kentte faaliyet gösteren Mikro ve Küçük İşletmelerin 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış ya da daha önce hiç çalışmamış olan yeni personelin istihdamına destek verilen programın büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Yurten, müdürlük olarak programı başarıyla uygulayıp, başvuruları ivedilikle tamamlayan yurt genelindeki ilk üç kurum arasında bulunduklarını ifade etti ve Mardin'de 2 bin 169 işletmeye destek verildiğini söyledi.

Ekonomi Haberleri