Binmek İçin İki Defa Düşüneceksiniz! Taksi Ücreti 40 TL Oldu

2023 yılında işçilere verilecek olan asgari ücret zammının açıklanmasının hemen ardından zam haberlerinin ardı arkası kesilmemeye başladı. Gıda fiyatlarına, ekmek fiyatlarına, otobüslere gelen zamlar harici şimdide taksi...

2023 yılında işçilere verilecek olan asgari ücret zammının açıklanmasının hemen ardından zam haberlerinin ardı arkası kesilmemeye başladı. Gıda fiyatlarına, ekmek fiyatlarına, otobüslere gelen zamlar harici şimdide taksi ücretlerine zam geldi.

Yeni yıl gelmeden zam furyasına başlandı bile. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantılardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret 8506 TL olarak açıklandı. 2023 asgari ücret tutarı belirlenmesinin ardından yeni yılla beraber yeni zamlar gelmeye başladı bile. Bir zam da taksi indi bindi ücretlerine geldi. Zam haberlerinin birbirini takip ettiği şu günlerde İstanbul’da ekmek zammının ardından toplu taşımaya zam yapıldığı duyuruldu.

Taksi Ücretlerine Zam Geldi!

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıdan sonra zam kararı alındı. Alınan kararla taksi ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu. UKOME toplantısında alınan kararla İstanbul’da en kısa mesafe taksi ücreti 40 TL olarak açıklandı. Alınan karar kapsamında:

Sarı Taksi Taksimetre Açılış Ücreti: 12,65 TL,

Sarı Taksi Mesafe Ücreti km başına: 8,51 TL,

Sarı Taksi Zaman Tarifesi Ücreti saatlik: 100,80 TL,

Sarı Taksi Kısa Mesafe Ücret: 40 TL oldu.

Ekonomi Haberleri