Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı! Ekmeğin Gramı Düştü, Fiyatı Arttı

2023 yılıyla birlikte, farklı illerden ekmeğe zam yapılacağına ilişkin haberler gelmeye devam ediyor.Artan maliyetler sebebi ile gösterilerek çok sayıda ilde ekmek fiyatlarına zam geldi. Bu kapsamda, Rize'de de ekmeğe zam yapıldı.Rize’de...

2023 yılıyla birlikte, farklı illerden ekmeğe zam yapılacağına ilişkin haberler gelmeye devam ediyor.

Artan maliyetler sebebi ile gösterilerek çok sayıda ilde ekmek fiyatlarına zam geldi. Bu kapsamda, Rize'de de ekmeğe zam yapıldı.

Rize’de 5 TL'den satılan 250 gram ekmeğin yarından itibaren 240 gram ve 6 lira olarak satışa sunulacağı ifade edildi.

Ekmek Fiyatı İçin Toplantı Yapıldı

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın önce 7,50 TL, sonra 7 TL olarak fiyat talebinde bulunduğu 250 gram ekmek için Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy başkanlığında toplantı yapılmış ve ekmek fiyatı için karar kılınmıştı.

Yerel Olay53'te yer alan habere göre, kararlardan biri Rize’de 250 gram ekmeğin 6,50 liradan satılması, diğeri ise 240 gram ekmeğin 6 TL'den satılması şeklindeydi. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonuna gönderilen karardan sonra Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu tarafından ekmek fiyatının belirlendiği belirtildi.

Rize il genelinde Türkiye genelinde olduğu gibi ekmeğin kilo fiyatının 25 lira olarak belirlendiği ve 14 Ocak 2023 Cumartesi gününden itibaren 240 gram ekmeğin 6 TL'den satışa sunulacağı ifade edildi.

Ekonomi Haberleri