Bir Yıl İçindeki Bulgur Fiyatlarındaki Fark Dudak Uçuklattı! Bulgur Fiyatlarına Dev Zam

Artan enflasyon ve yaşanan küresel ekonomik kriz gıda fiyatlarındaki artışı da beraberinde getiriyor. Özellikle temel gıdalarda yapılan zamlar vatandaşı geçim sıkıntısına düşürdü. Fiyatı 4 katına çıkan mercimeğin ardından...

Artan enflasyon ve yaşanan küresel ekonomik kriz gıda fiyatlarındaki artışı da beraberinde getiriyor. Özellikle temel gıdalarda yapılan zamlar vatandaşı geçim sıkıntısına düşürdü. Fiyatı 4 katına çıkan mercimeğin ardından bulgurun da fiyatı Ocak 2022'den beri 2,5 kat arttı. Öte yandan vatandaşın temel gıda maddesi olarak bilinen bulgurun fiyatı marketten markete de değişiyor. Bazı marketlerde 15,90 liradan satılan bulgurun fiyatı bazı marketlerde ise 29,90 liradan raflarda yer alıyor.

Artan maliyetlerle de birlikte gıda olmak üzere çok sayıdaki sektör ürününe zam üstüne zam geldi. Vatandaş, özellikle gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı isyan eder duruma geldi. Geçtiğimiz günlerde mercimeğin fiyatının 4 kat yükselmesi gündeme gelmişti. Mercimeğin ardından bulgurun da fiyatındaki değişiklik de dikkat çekti. Bulgu fiyatları 2,5 katına çıktı.

Market Raflarında Fiyatlar Katlanıyor da Katlanıyor

Bakliyat ürünlerinin üreticiler de değil de market raflarında katlanıyor olması da ayrıca dikkat çekiyor. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, kuru fasulye ve pirinç derken fiyatı git gide artan fiyatına zam üstüne zam yapılan ürünler listesine bulgur da eklendi. 2022 Ocak'ta 5,95 liraya satılan bulgur, şimdilerde 15,50 liradan satışa sunuluyor. Bu durum, bir sene içinde bulgurun fiyatının 2,5 katına çıktığı gerçeğini gözler önüne seriyor.

Öte yandan başka bir markette başka bir marka bulgurun ocak ayındaki fiyatı 17,90 lira iken Kasım’ ayında 29,90 liradan satılıyor.

Fiyat Spekülasyonuna Vurgu Yaptı

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Av. Bülent Deniz de artan fiyatlara dair açıklama yaptı. Başkan Deniz, açıklamasında “Bakliyatın tüm ürünlerinde ciddi bir fiyat artışı oldu. Yılbaşında gıda ürünlerine bir KDV indirimi yapılmıştı, o ay biraz nefes almıştık. Bütün bakliyat ürünlerine fiyatlar aldı başını gidiyor. Bakliyat gibi halkın temel gıdası konusunda fiyat spekülasyonu yapmak doğru değil.” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri