Bir Zam Müjdesi Daha Açıklandı! Aylıklar Asgari Ücret Seviyesine Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, diğer...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, diğer ödemeler ile ilgili araştırmalar da hız kazandı.

Gazi Aylıklarına Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazi aylıkları ile ilgili açıklamada bulundu. Gazi aylıklarının asgari ücret düzeyine çıktığını duyuran Bakan Bilgin ''Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır.'' dedi.

Zamlı Emekli Maaşı Ödeme Tarihi 2023

Zamlı emekli maaşının belli olmasının ardından, zamlı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Çalışma ve Soysal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin, zamlı maaşların nisan ayında hesaplara yatacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri