Birikim için euro, dolar altın hangisine yatırım yapılmalı açıklandı

Yatırım ikilemlerinin başında da dolara mı yoksa euroya mı gidilmesi gerektiği sorusu var. Genel anlamda herkesin para ihtiyacının artmış olduğunu söylemek mümkün.Para gereksiniminin artmasının yanı sıra parayı bilinçli...

Yatırım ikilemlerinin başında da dolara mı yoksa euroya mı gidilmesi gerektiği sorusu var. Genel anlamda herkesin para ihtiyacının artmış olduğunu söylemek mümkün.

Para gereksiniminin artmasının yanı sıra parayı bilinçli yönetmek bu noktada önemlidir. İnsanlar birikim yapmanın önemini ve nasıl yapılacağına dair görüşlerini geliştirmiş durumda. Geleceği yönelik bu adımlar için herkes farklı bir yöntem izlemektedir. İnsanlar artık daha bilinçli bir şekilde hareket ediyor. Finans piyasalarına da daha çok güveniyor. Bu da üst düzeyde avantajlara sahip olmanızı mümkün kılıyor!

Yatırım Yaparken Göz Önüne Alınacaklar

Güvenli yatırım limanı olarak bilinen altın geçmişinde kendisine güvenenleri yarı yolda bırakmamış bir yatırım aracı olmuştur. Dövizlere güven azaldığında tercih edilirliği ciddi bir şekilde artmıştır. Son dönemlerde artış gösteren dolar FED tarafından yapılan varlık alımlarının biteceği haberinden sonra değer kazanmıştı. Bu hamleyle altın düşüş yaşamıştı. Bu noktada pek çok yatırımcı ne yapacağına karar vermeye çalışıyor.

Dolar ve altın arasında çift yönlü işlem özelliği olduğu için dikkatli olunması gerekir. Çünkü bu çift yönlü hareketler dolayısıyla hem kazanmak hem de kaybetmek mümkündür. Altının değer kaybetmesi sırasında dolar almak ve altını elden çıkarmak doğru bir adım olacaktır. Yine dolar değer kaybederken de altın alıp doları elden çıkarmak kazanç sağlayabilir.

Euro ve Dolar Arasında Seçim Yaparken

Türk parasının değer kaybetmeye devam ettiği şartlarda pek çok kişi Euro ve dolara yönelerek kazanç sağlamaya çalışıyor. Ancak sürekli bir değişimin yaşandığı bu alanlar gerekli güveni temin etmede yetersiz kalmaktadır. Daha önce ilk kez Euro dolar karşısında değer kaybetmiş olsa da uzman yatırımcıların pek çoğu Euro’nun daha istikrarlı bir yatırım aracı olacağını söylemektedir. Dolara göre daha güvenli görülüyor.

NOT: Haberimizde yer alan detaylar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

Ekonomi Haberleri