Borçlulara Büyük Müjde Geldi! 50-60-70 Bin TL Kredi Borcunu Tek Seferde Kapatabileceksiniz

Vatandaşlar çeşitli borç kapatma kredilerini araştırırken, bankalardan duyurular geldi. Çeşitli bankalar borç yapılandırma seçenekleri sunarken, bazıları da tüm kredi ve kredi kartı borçlarını tek bir çatı altında toplayabilecekleri krediler hazırladı. İşte bankalardan 2023 yılı borç kapatma kredisi kampanyaları...

Yeni duyurulan kampanyalar kapsamında vatandaşlara, A bankasından B bankasına borçların yapılandırılarak transfer edilmesi ve uzun vadeli taksit imkanlarıyla aylık ödemelerin düşürüldüğü bir avantaj sunuldu. Bankalardan gelen duyurularda borç kapatma kredisi 2023 tarihli kampanyalar da belli oldu.

Birçok bankadan kredi çeken ancak banka farklılıkları nedeniyle çeşitli faiz oranlarına maruz kalanlar için harekete geçildi. Çeşitli özel ve kamu bankalarından gelen bir duyuruda, farklı bankalara olan borçların tek seferde kapatılabileceği açıklandı.

Vatandaşların çeşitli kredi borçlarını tek bir bankada toplayacak olan bu borç kapatma kredisi için Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti BBVA ve çeşitli bankalardan haber geldi. İşte 2023 borç kapatma kredisi veren bankalar ve şartlar...

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredisi, vatandaşların bir ya da daha fazla bankadan aldığı borçların tek bir yerde toplanarak tek bir banka tarafından kapatılması işlemidir. Borç transferi ya da borç birleştirme kredisi olarak da bilinen borç kapatma kredisi tüm borçların tek bir bankaya eşit taksitlerle ödenmesini sağlar.

Bir tür ihtiyaç kredisi olarak nitelendirilebilecek olan borç kapatma kredisi 2023 Haziran ayında da en çok aranan terimler arasına girdi. Çünkü, 30 Haziran'da, borç yapılandırma paketi kapsamına alınan borçlar için taksit ödemeleri başlayacak. Bu nedenle de çok sayıda vatandaş, çeşitli borç kapatma kredilerini araştırarak taksit ödemelerini nasıl yapacağını düşünüyor.

Yasal Takibe Düşmüş Borca Yapılandırma Kredisi Verilir mi?

Borç yapılandırma konusunda tüm vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri, şüphesiz yasal takibe düşmüş veya icralık durumda olan borçların tekrar kredi alıp alamadığıdır. Bankalar, yasal takipte olan borçlara genellikle kredi vermemektedir, ancak geçtiğimiz aylarda çıkarılan bir yasa ile Temmuz ayına kadar borçlarınızı yapılandırdığınız takdirde kara listeye girmeniz engellenmektedir.

Ziraat Bankası Çiftçi Borç Yapılandırma Kredisi 2023

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında doğal afetlerden etkilenen çiftçiler, faiz indirimli kredilerini 1 yıla kadar erteleyebilme veya en fazla 5 yıla kadar taksitlendirme imkanına sahipler.

Tarımsal faaliyetlerine devam eden üreticiler, kredi borçlarını erteleme veya taksitlendirme seçeneğiyle geri ödeme koşullarını iyileştirme amacıyla, gerekli şartları sağlamaları durumunda tarımsal faaliyetlerinin gerektirdiği kadar ek faiz indirimli kredi kullanma imkanına da sahiptir.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirlenen kapsama uymayan ancak tarımsal üretim faaliyetlerine devam eden ve verim düşüklüğü, düşük fiyatlar, hastalık, pazar daralması gibi doğal afetler dışındaki nedenlerle tarımsal faaliyetlerinde ve gelir akışlarında aksama yaşayan üreticilerimizin sübvansiyonlu veya sübvansiyonsuz kredi borçlarıyla ilgili olarak, Ziraat Bankası'nda uygun faiz oranlarıyla 5 yıla kadar vadeli farklı yapılandırma seçenekleri sunulmaktadır.

Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi 2023

Ziraat Bankası'nın yapılandırma kredisinin yanı sıra Garanti BBVA da borç kapatma kredisi sunmaktadır. 36 aya varan vade imkanıyla birlikte sunulan kredide faiz oranları da kredi notuna özel oldu.

ING Borç Kapatma Kredisi

Kredi borçlarını ING'ye taşımak isteyenler için bankadan yeni bir açıklama daha yapıldı. 2023 borç kapatma kredisi duyurusunda bulunan banka, 36 aya kadar vade imkanı da sundu.

Borç Kapatma Kredisinin Genel Şartları Neler?

Borçlarından kurtulmak ve tek bir yerde toplamak isteyenlerin sağlaması gereken şartlar şöyle:

  • Kredi notunun riskli grupta olmamalıdır.
  • Farklı bankalara olan borçların belgelerle kanıtlaması gerekmektedir.
  • Ödenecek kredilerin toplam vadesi 36 ayı geçmemelidir (konut kredisi istisnadır).
  • Yasal takibe düşmemiş olmanız gerekmektedir.
  • Talep edilen kredinin taksiti aylık gelirinizin yarısını aşmamalıdır.
  • Gelir belgesi beyanı ve teminat gibi ek belgeler istenebilir.

Ekonomi Haberleri