Borcu Olanlar Dikkat! Düzenlemede Kritik An

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenleme düğmeye basılacak. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündeminde kanunlaştırılması bekleniyor. Bununla birlikte düzenlemeyle 10 milyon kişinin kara listeden çıkması öngörülüyor.Milyonlarca...

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenleme düğmeye basılacak. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündeminde kanunlaştırılması bekleniyor. Bununla birlikte düzenlemeyle 10 milyon kişinin kara listeden çıkması öngörülüyor.

Milyonlarca borçlu vatandaşı yakından ilgilendiren yasa teklifinin görüşmelerine  TBMM Plan Bütçe Komisyonu, bugün başlayacak. 52 maddelik Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde milyonlarca borçlu için düzenlemeler yapılacak.

Kredi, kredi karı ve ödenmemiş çek senet borçları yüzünden kara listeye alınan 10 milyon vatandaşa sicil affı getiren yasa teklifi ile Temmuz 2023 yılına kadar borçlarını ödeyen ve yapılandıranlar kara listeden çıkacak. 27,6 milyar liraya ulaşan öğrenci kredilerinin geri ödemesi teklifle yeniden düzenleniyor.

5 milyon kişiyi için 20 milyar lirayı bulan icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki elektrik, GSM ve doğalgaz borçları da silinecek. Varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 liranın altındaki alacaklar tasfiye edilecek.

Kur Korumalı Mevduat Süresi Uzuyor

Kur korumalı mevduat uygulamasında da süre 2023'ün sonuna kadar uzatılıyor.

Koronavirüs Cezaları da Silinecek

Yasa teklifi ile koronavirüsün önlenmesi için alınan maske takma zorunluluğu ve sokağa çıkma yasağına uymayanlara Kabahatler Kanunu ile Umumu Hıfzısıhha Kanunu kapsamında kesilen ve tahsil edilmemiş cezalara da af getiriliyor.

Ekonomi Haberleri