Borcu Olanların Beklediği Gelişme! Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor

İcra borçları, KYK kredisi, kur korumalı mevduat ve turizm payı oranları gibi konularda yapılacak düzenlemeler, milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu konular ele alınırken,...

İcra borçları, KYK kredisi, kur korumalı mevduat ve turizm payı oranları gibi konularda yapılacak düzenlemeler, milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu konular ele alınırken, yasa teklifinin detayları pek çok vatandaşı ilgilendiriyor.

KYK Kredisi Faizleri Siliniyor

Üniversite öğrencileri, eğitim hayatına başladıklarında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na burs başvurusunda bulunuyor. Kimi öğrenciler burs almaya hak kazanırken, bazı öğrenciler de geri ödemeli olarak kredi alıyorlar. Gerçekleşen yeni düzenleme ile birlikte, ger, ödemelerde faiz uygulamasına son verildi. Söz konusu karara göre, KYK kredi sadece ana para üzerinden ödenecek.

Maske Cezaları Siliniyor

Pandemi döneminde, maske takmadığı veya doğru kullanmadığı gerekçesiyle pek çok kişiye ceza yazılmıştı. Yeni düzenleme ile birlikte, maske cezaları da silinmiş olacak.

İcra Dosyaları Tasfiye Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, elektrik, doğalgaz ve telefon borçlarından kaynaklanan 2.000 TL ve altındaki icra dosyalarının kapatılacağını belirtmişti. Yapılacak düzenleme ile birlikte, bu borçlar tasfiye edilecek.

Vergi İstisnası Geliyor

Çalışanlara verilen yemek ödemesi için işverenlere vergi istisnası getirilecek. Bu kapsamda günlük 51 TL'ye kadar olan ödenen nakit yemek ödemelerinde vergi istisnası sağlanacak.

Kur Korumalı Mevduat Süresi Uzatılıyor

Meclis'teki yasa teklifi ile birlikte, kurt korumalı mevduatın süresi de uzatılacak. Söz konusu düzenlemede, sürenin 2023 yılının sonuna kadar uzatılacağı yer alıyor.

Ekonomi Haberleri