Bu Kadar Zam Olmaz! Fiyatı 50 Bin TL'ye Kadar Çıktı!

Geçen yıla oranla pek çok ürüne yüksek meblağda zam gelmektedir. Zam gelen unsurlardan biri de özel sağlık sigortası oldu. Özel sağlık sigortası yaptıran vatandaşları üzecek haber geldi. Özel hastanelere giden kişiler sağlık...

Geçen yıla oranla pek çok ürüne yüksek meblağda zam gelmektedir. Zam gelen unsurlardan biri de özel sağlık sigortası oldu. Özel sağlık sigortası yaptıran vatandaşları üzecek haber geldi. Özel hastanelere giden kişiler sağlık sigortasına gelen zamlarla da sarsıldı. Edinilen son bilgilere göre özel sağlık sigortası son 1 yılda toplam 3 kat zamlandı. Geçen yıl 16 bin TL olan sağlık sigortası için bu yıl 50 bin TL istenmektedir.

Döviz kurunda yaşanan artış ve buna nazaran enflasyonda yaşanan yükseliş ile çoğu kişinin sağlık sektöründeki fiyatlar uçuşa geçti. Bu durum bulunduğumuz yenileme günlerinde sağlık sektörü primlerinin 4 kata kadar artmasını beraberinde getirmektedir. Daha önce 16 bin TL olan sağlık sigortası ücreti şuanda 50 bin TL’den satılmaktadır. Bugün bir MR’ın 8 bin TL’lere yapıldığı ameliyat ücretlerinin de 100 bin TL’leri bulduğu noktada sağlık sigortaları ücretinde de büyük artışlar yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre sigortacılar sağlık sigortasında gelen artışın statü, gelir seviyesi fark etmeden tüm vatandaşları zorladığını ancak şirketlerin de artan fiyatları yansıtmak durumunda olduğunu da belirtti. Sigortacılar tarafından fiyat artışlarından sonra çoğu kez ayakta sağlık sigortasının kapsamını daraltarak yalnızca yatarak tedavisi devam edecek şekilde sigortalarını devam ettirenlerin sayısının arttığını belirtti.

Ekonomi Haberleri