Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat! 60 Bin TL Verilecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem 11 şehri yerle bir etti. Hal böyle olunca AFAD tarafından vatandaşlara yardım yapılacağı duyuruldu. Özellikle 11 ilde ağır ve orta hasarlı olan afetzede ailelere 1 yıl boyunca ev sahiplerine...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem 11 şehri yerle bir etti. Hal böyle olunca AFAD tarafından vatandaşlara yardım yapılacağı duyuruldu. Özellikle 11 ilde ağır ve orta hasarlı olan afetzede ailelere 1 yıl boyunca ev sahiplerine ayda 5 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL, kiracı olanlara ise aylık 2 bin TL olmak üzere toplam 24 bin TL kira yardımı yapılacağı duyuruldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olduğu tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için yapılacak barınma desteğiyle ilgili açıklama yaptı. AFAD tarafından yapılan açıklamada desteklerle ilgili bilgi verildi.

15 Bin TL Taşınma Yardımı Yapılıyor!

Yapılan açıklamaları incelediğimizde yardımdan anne babasına ait evlerde yaşayan evli afetzedeler de faydalanacak. Ayrıca bekar olanlar da kiracı olarak kabul edilip ödeme yapılacak. Tıpkı diğer kişiler gibi bu kişilere de 24 Bin TL barınma yardımı, 15 bin TL de taşınma desteği verilecek. Verilecek olan bu 15 bin TL tek seferlik verilecek olup taşınırken yardım edilecektir.

Ödemeler ise Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır. Ziraat Bankası hesabı olan kişiler bankadan hesap açmak zorunda bile olmadan TC Kimlik Numarası ile destek ödemesinden faydalanabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra hak eden kişilere destek ödemesi yapılacaktır. Binanızda hasar tespiti yapılıp yapılmadığını öğrenmek için siz de e devlet üzerinden hasar tespit sorgulaması yapabilirsiniz. Evinizin hasar durumuna göre destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri