Bu Tarihten Önce Başvuru Yapanlara Müjde! EYT'lilere Çifte Ödeme Birden Yapılacak

Milyonlarca kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile birlikte emekli olmaya hak kazandı. Prim ve yıl şartını tamamlayanlar ve emeklilik için başvuruda bulunan EYT'liler maaşlarını ve bayram ikramiyeleri almaya başladılar....

Milyonlarca kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile birlikte emekli olmaya hak kazandı. Prim ve yıl şartını tamamlayanlar ve emeklilik için başvuruda bulunan EYT'liler maaşlarını ve bayram ikramiyeleri almaya başladılar. Bu kapsamda, EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik için başvuruda bulunan kişiler yapılacak ödemelere ilişkin araştırma yapıyorlar.

EYT Bayram İkramiyesi Ödemesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası emeklilik için başvuruda bulunan pek çok kişi maaşlarını ve bayram ikramiyesini alırken, 31 Mart'a kadar emekli aylığı başvurusu yapmış olanlara da ödeme yapılacak. 31 Mart'a kadar başvurularını gerçekleştiren kişilere, nisan ayındaki Ramazan Bayramı ikramiyesi de verilecek. Böylece Kurban Bayramı'ndaki ikramiyenin yanı sıra Ramazan Bayramı ikramiyesi de hesaplara yatacak ve toplamda 4.000 TL ödeme yapılacak. Nisan ve Mayıs ayında emeklilik başvurusu yapanlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

EYT Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

EYT'lilere çifte bayram ikramiyesi müjdesi verilmesinin ardından, söz konusu ikramiyelerin tutarı da merak konusu oldu. Yüzde 82 artış ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, Kurban ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri neticesinde 31 Mart'tan önce başvuruda bulunan EYT'lilere 4.000 TL ödeme yapılacak.

Ekonomi Haberleri