Bu Yaz Evleneceklere Faizsiz Evlilik Kredisi Müjdesi! 2 Yıl Ödemesiz Kredi Başvuruları Ne Zaman?

Evlilik kredisi şartları ve başvuruları, vatandaşların hâlâ ilgisini çekmeye devam ederken, Haziran ayıyla birlikte düğün sezonuna girildi. Çok sayıda vatandaş faizsiz evlilik kredisi için internet üzerinden araştırmalar...

Evlilik kredisi şartları ve başvuruları, vatandaşların hâlâ ilgisini çekmeye devam ederken, Haziran ayıyla birlikte düğün sezonuna girildi. Çok sayıda vatandaş faizsiz evlilik kredisi için internet üzerinden araştırmalar yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi duyurduğu 150 bin TL faizsiz evlilik kredisine ilişkin olarak, "Yeni evlenen çiftlere teşvik amacıyla Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla iki yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" açıklamasında bulunmuştu. Peki, evlilik kredisi şartları belirlendi mi?

2023 Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? 

2023 seçimleri sonrasında, evlilik kredisi müjdesine odaklanıldı. AK Parti Seçim Beyannamesi duyuruları arasında en dikkat çeken konulardan biri, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla iki yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı. Öte yandan kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden aileler ve çocukların eğitimi için çeşitli hizmet destekleri sağlanacağı da kaydedilmişti.

Konuyla ilgili sadece duyuru yapılıp henüz düzenleme girişimi başlamadığından, kredinin başvuru tarihleri ve şartları henüz belli değil. Ancak detayların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Faizsiz Evlilik Kredisinde Yaş Sınırı Olacak mı? 

Faizsiz evlilik kredisi konusunda en merak edilen konulardan bir diğeri de yaş sınırının olup olmayacağıydı. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere düzenleme henüz yürürlüğe alınmadığından, bu konuda da detaylar paylaşılmadı.

En Fazla Kaç TL Kredi Çekilebilecek? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu açıklamasına göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olarak 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Böylelikle yeni evleneceklere daha az masrafla düğün yapabilmeleri için yardım edilecek.

Kredi Kaynağı: Aile ve Gençlik Bankası! 

Son olarak, Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda 150 bin TL evlilik kredisi kaynağının Aile ve Gençlik Bankası olacağı bildirilmişti.

Uluslararası standartlara uygun olarak kurulacak olan bu sosyal amaçlı banka, dijital ortamda hizmet verecek. Bankanın kaynağı, Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden sağlanan fonlardan oluşacak. Böylelikle gaz ve petrol gelirleri hem banka tarafından kontrol edilebilecek hem de sosyal desteklerde fon olarak kullanılabilecek.

Ekonomi Haberleri