Bu Yıl Alkol İçmek de Alkol Satmak da Pahalıya Patlayacak! Yapılan Dev Zam Duyuruldu

2023 yılı zamlarla geldi. 2023'ün başlamasıyla birlikte çok sayıda ürün ve hizmete büyük zamlar yapıldı. Yumurtadan ete, mutfak tüpünden ekmeğe; vergilerden eğitim ücretlerine varıncaya birçok ürün ve hizmet, bu sene uygulanacak...

2023 yılı zamlarla geldi. 2023'ün başlamasıyla birlikte çok sayıda ürün ve hizmete büyük zamlar yapıldı. Yumurtadan ete, mutfak tüpünden ekmeğe; vergilerden eğitim ücretlerine varıncaya birçok ürün ve hizmet, bu sene uygulanacak olan asgari ücrete yapılan zamla beraber arttı. Alkollü içecekler ve onlara ilişkin cezalarda 2023 zamlarından nasibini aldı.

Türkiye'de alkollü içkilerin, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satışı yasak. Alkollü içkiler sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebiliyor ve bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamıyor.

1 Milyon 60 Bin TL Ceza

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabı üzerinden idari para cezasına gelen zammı açıkladı.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Aybaş, akşam saat 22.00'den sonra alkol satışına kesilen cezanın 1 milyon 60 bin TL’ye kadar çıkarıldığını ifade etti.

Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’de 2013 yılından bu yana uygulanan cezaya gelen zammı açıkladı. Buna göre alt limit 215 bin 337 TL, üst limit ise 1 milyon 60 bin TL'ye ulaştı. AK Parti tarafından 2020 yılının ekiminde Türkiye Büyük Millet Meclis’ten (TBMM) geçirilen kanunla beraber yasağa aykırı hareket edenlere 65 bin TL'den 320 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabiliyordu.

Öte yandan, Aybaş biraya zam geldiğini de açıkladı. Aybaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bira zammı hayırlı olsun. Bira içmek artık lüks oldu. Bu fiyatlara bira içilmez. Şişe & kutu 10 TL, Yüksek alkollülerde ve ithal gruplarda 13-15 TLarası zam güncellemesi oldu yarın net listeler düşer" ifadelerine yer verdi.

İşte Güncel Bira Fiyatları:

Ekonomi Haberleri