Bu Yıl Büyük Artış Bekleniyor! TÜİK Beklenmedik Artışı Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, bu sene önceki seneye göre bitkisel ürünler ve tahıllarda üretimin artacağını bekliyor. TÜİK, bu seneye yönelik "Bitkisel Üretim 2. Tahmini"ni açıkladı.Geçtiğimiz seneye kıyasla bu yıl, bitkisel...

Türkiye İstatistik Kurumu, bu sene önceki seneye göre bitkisel ürünler ve tahıllarda üretimin artacağını bekliyor. TÜİK, bu seneye yönelik "Bitkisel Üretim 2. Tahmini"ni açıkladı.

Geçtiğimiz seneye kıyasla bu yıl, bitkisel ürünlerin ve tahılların üretiminde yüzde 14,3, baharat, içecek ve meyvelerin üretiminde yüzde 3,8 yükseliş olacağını öngördü. TÜİK, sebze üretiminde ise aynı seviyede kalınacağını tahmin etti.

31,7 Milyon Ton  Olarak Gerçekleşecek

Buna göre, üretimin bitkisel ürünlerde 70 milyon tona, baharat, meyveler ve içecek ürünlerinde yüzde 3,8 artışla 25,8 milyon tona çıkacağı, sebzelerde ise değişim olmayacağı ve bu grupta 31,7 milyon ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Tahıl ürünleri üretim miktarının bu sene geçtiğimiz seneye göre yüzde 20,7 yükselerek yaklaşık 38,5 milyon ton olacağı tahmin edildi.

Buğday üretiminin yüzde 11,9 yükselişle 19,8 milyon ton, mısır üretiminin yüzde 23 artışla 8,3 milyon ton, arpa üretiminin yüzde 47,8 yükselişle yaklaşık 8,5 milyon ton, çavdar üretiminin yüzde 36,5 yükselişle 273 bin ton, yulaf üretiminin de yüzde 32,2 artışla 365 bin ton olması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri