Bugün Maaşlara Yüzde 70’e Varan Zam Yapılacağı Açıklandı! Bayram Ettiren Müjde Duyuruldu

Maaş zammı ile ilgili temmuz ayında da farkı kurumlar kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyorlar.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları, sosyal destek ödemeleri zamları belli oldu. Asgari ücret yüzde 34 oranında zam yapılacağı ve 11 bin 402 TL seviyesine yükseleceği haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Memur maaşlarında yüzde 17.55 enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen artış yaşanacağını da AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler duyurdu. Emekli maaşlarında da yüzde 25 oranında artış sağlanacağının netlik kazanmasının ardından, yurt çapındaki farklı kurumlardan ve sendikalardan gelecek maaş zammı açıklamaları yakından takip ediliyor.

Maaş Zammı Temmuz 2023

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yüzde 70’e varan oranda artış sağlandığını belirten Başkan Canbay ‘’Belediyemiz ve Disk Genel-İş Sendikası yetkilileri arasında Toplu İş Sözleşmesini imzalandık. Yaşanan ekonomik zorluklara karşı çalışanlarımızı korumak ve şartlarını iyileştirmek adına arkadaşlarımızın sunduğu tüm talepleri kabul ettik ve çevre belediyelerdeki en yüksek zam oranını verdik. Arttırılan sosyal haklarla birlikte yüzde 70’a varan oranda yaptığımız zammın mesai arkadaşlarıma ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmeleri Güncel Gelişmeler

Subaşı Belediyesi personellerinin maaş zammın için bugün açıklamala yapılırken, farklı belediyelerde de personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile görüşmeler sürüyor. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde maaş zammı için mutabakata varılması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Emekli, Memur, Asgari Ücret Zammı

Belediye personellerinin maaşlarındaki artışın yanı sıra, milyonlarca çalışan ve emekli de son haftalarda maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücrete yüzde 34, emekli maaşlarına yüzde 25, memur maaşlarına ise yüzde 17.55 zam ve 8 bin 77 TL seyyanen artış eklendi. Emekliler ve memurlar temmuz ayında zamlı maaşları alacaklar. Asgari ücretli çalışanlar da ağustos ayının ilk günlerinde zamlı ödemeler alabilecekler.

Ekonomi Haberleri