Büyük Bir Merakla Bekleniyordu! TÜİK Ekim Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı

Memur ve emekli maaşlarında belirleyici olması ve temel gıdadan giyime, enerjiden lüks tüketime kadar birçok kalemde fiyat artışlarına neden olması sebebi ile vatandaş açıklanacak enflasyon rakamını merakla bekliyordu.Kira fiyatlarında...

Memur ve emekli maaşlarında belirleyici olması ve temel gıdadan giyime, enerjiden lüks tüketime kadar birçok kalemde fiyat artışlarına neden olması sebebi ile vatandaş açıklanacak enflasyon rakamını merakla bekliyordu.

Kira fiyatlarında ve market ürünlerinde de belirleyici olan enflasyon verileri, kira kontratlarını yenileyecek kişiler tarafından da heyecanla bekleniyordu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), ekim ayı enflasyon verilerini TÜİK'ten önce açıkladı. ENAG'a göre enflasyon ekim ayında aylık yüzde 7.18 arttı. Yıllık ise yüzde 185.34 artış kaydetti.

Öte yandan, 19 ekonomistin katıldığı AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne göre de ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,54 artması bekleniyordu.

TÜİK Ekim Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 85.51 olurken, aylık bazda 3,54 oldu. Böylece enflasyon 24 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü.

Ekonomi Haberleri