Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Başlayacak! Tarım ve Orman Bakanı Müjdeyi Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşım ile hayvan dağıtımı ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından, deprem bölgesinde bulunan üreticilerin, çiftçilerin ve yetiştiricilerin hasarlarının azaltılabilmesi için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, çiftçilere çeşitli destek ödemeleri sağlanırken, hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar için de çeşitli projeler geliştiriyor. Bu çerçevede, kanatlı hayvan, küçükbaş, arılı kovan destekleri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Tarım Bakanlığı Eylül 2023 Destekleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, depremden etkilenen illerde küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan dağıtımları tamamlandı. Büyükbaş hayvan dağıtımı ise ilerleyen günlerde başlayacak. Yüzbinlerce hayvan dağıtımına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan İbrahim Yumaklı ‘’548 bin 842 kanatlı hayvan, 43 bin 317 küçükbaş ve 26 bin 273 arılı kovanı depremde hayvanları telef olan yetiştiricilerimize bedelsiz temin ettik. 5 bin 804 büyükbaş hayvanın bedelsiz dağıtımını da ilerleyen günlerde başlatacağız. Üreticilerimizin her daim yanındayız’’ ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri