Çalışan Çalışmayan Herkese Yeni Destek Kapısı Aralandı! Yarın Hesaplarda Olacak Hemen Başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çalışan çalışmayan bireye belirlenen şartları taşıması durumunda nakdi destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çalışan çalışmayan bireye belirlenen şartları taşıması durumunda nakdi destek sağlanacak. 12 ay boyunca süregelecek olan ödemeler kapsamında hak sahibi hanelere her ay 3700 TL destek sağlanacak. Bakanlık tarafından onay alan hanelere PTT üzerinden yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Çocuk başına yapılması planlanan ödemeler 3700 TL'ye kadar ulaşacak. PTT 3700 TL çocuk destek ödemesi ile alakalı olarak T.C. Kimlik üzerinden başvurular devam ediyor.

Devlet senelerdir Aile Bakanlığı ile aracılığı ile dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireye destek ödemeleri yapmakta. Her bireye ve her haneye farklı kalemde ödemeler yapılırken, çocuk başına yapılan destek ödemesi 3700 TL'ye kadar ulaşıyor. 2023 yılı başında tüm yardım kalemlerine asgari ücrete yapılan zam oranlarında zam yapılmış bulunmaktadır. Çocuğu olan haneleri ilgilendiren yeni destek ile alakalı olarak 3700 TL yardım ödemesi sağlanıyor. Başvuruların devam ettiği SED yardımları ile alakalı detaylar haberimizde. Aile Bakanlığı SED yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Çocuklu Hanelere SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşa türlü türlü ödemeler yapmakta. Özellikle de çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedef alan bu ödemeler dar gelirliye adeta ilaç gibi gelmekte. Çocuğu olan ve hayatını yalnız idame ettiren kadınlara yönelik yapılan yardımı alabilmek için bir kaç şart bulunuyor. Bakanlık tarafından açıklaması yapılan yeni destek programı 12 ay boyunca ödeniyor. Ve haneye giren maaşın kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte biri olma zorunluluğu mevcut.

3700 TL Nakit Destek Sağlanıyor!

Aile Bakanlığı tarafından başvuruların açık olduğu belirtilen çocuklu hanelere verilen 3700 TL destek ödemesi ile alakalı olarak başvuruların e-Devlet üzerinden tamamlanabileceği bilgisi mevcut. Hak sahibi olan anneler her ay PTT şubelerine giderek 3700 TL'ye varan destek ödemesini alabilmektedir.

Yalnız yaşayan eşini kaybetmiş kadınlara, çocuk başına ödenen bu yardım detaylarında çocuk sayısına ve çocuğun eğitim durumuna göre değişiklik gösterebileceği de belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri