Çalışanlara Ek Ödeme Müjdesi! Asgari Ücretle Beraber O Ödemeler de Artacak!   

Asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Hemen herkes tarafından yakından takip edilen asgari ücret ile ilgili araştırmalar arama motorları üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Peki, 2023 asgari ücret...

Asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Hemen herkes tarafından yakından takip edilen asgari ücret ile ilgili araştırmalar arama motorları üzerinden yapılmaya devam ediliyor. Peki, 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücretle beraber hangi ödemelere zam gelecek?

Türkiye genelinde yaklaşık olarak 7 milyon çalışan gözünü asgari ücret zammına çevirdi. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından ilk toplantı yarın yapılacak. Yapılacak toplantılardan sonra asgari ücrete gelecek zam oranları netleşmiş olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, TÜRK-İŞ Başkanı, TİSK Başkanı ile görüşecek. Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek dört toplantıdan sonra 2023 asgari ücreti belli olacak. 2021 yılında olduğu gibi asgari ücrete bu yıl da çift zam bekleniyor.

Asgari Ücretle Beraber O Ödemeler de Artacak!

2023 yılı asgari ücretle beraber bazı ödemelerin de artacağına değinildi. Asgari ücretle çalışma gösteren kişilerin kıdem ve ihbar tazminatları da artış gösterecek. Ayrıca çalışan annelerin iş görmezlik ödeneği de artış gösterirken, İŞKUR Yarı zamanlı ödeme, SSK primleri, borçlanma miktarları ve rapor paralarına da zam gelecek. Asgari ücrete gelecek zam oranı belli olmadığından dolayı bu ödemelere de ne kadar zam geleceği henüz belli olmadı.

Ekonomi Haberleri