Çalışanlara Yüzde 87 Zam Kararı Alındı! Belediye En Düşük Maaş 18 Bin TL Oldu

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz hatalarda açıklandı. 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücretin duyurulmasının ardından, çeşitli belediyelerden çalışanların maaşlarına ilişkin açıklamalar...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz hatalarda açıklandı. 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücretin duyurulmasının ardından, çeşitli belediyelerden çalışanların maaşlarına ilişkin açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, belediye personellerin maaşlarına yapılacak zam ilgili gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Yüzde 87 Zam!

Erzurum'un Aziziye Belediyesi personellerin maaşları için Belediye-İş Sendikası ile Aziziye Belediyesi arasında protokol imzalandı. Söz konusu protokole göre, işçi maaşlarına yüzde 87 zam yapıldı.

En Düşük İşçi Maaşı 18.000 TL Oldu

İşçi maaşlarına yapılan yüzde 87 zam ile birlikte, sosyal haklar da dahil olmak üzere işçi maaşı en düşük 18.000 TL seviyesine yükseldi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ''Çalışanlarımız bizim bel kemiğimiz, omurgamız, baş tacımız…

Belediye-İş Sendikası ile vardığımız mutabakat sonucunda işçilerimizin 2023 yılı maaşlarına yüzde 87 oranında zam yaptık. Hayırlı, uğurlu olsun! İşçi kardeşlerimizin gönülleri şen, haneleri gülşen olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri