Cep Telefonu Almak Lüks Oldu! Cep Telefonu Kiralama Dönemi Başladı

Elektronik ürün perakendesinde yenilenmiş cihaz pazarının ve kiralamanın önü açıldı.Türkiye’de yenilenmiş telefon oranı yüzde 1’lerde. Ancak 2026'ya kadar rakamın yüzde 15’lere çıkacağı öngörülüyor. Telefon pazarının,...

Elektronik ürün perakendesinde yenilenmiş cihaz pazarının ve kiralamanın önü açıldı.

Türkiye’de yenilenmiş telefon oranı yüzde 1’lerde. Ancak 2026'ya kadar rakamın yüzde 15’lere çıkacağı öngörülüyor. Telefon pazarının, mevcut ekonomik tablo sebebi ile daha da ivme kazanması bekleniyor. Yenilenmiş cihazlar daha ağırlıklı yaşını almış modellerden meydana geliyor. Bu noktada son teknolojiyi kullanmak isteyen kullanıcıların ve firmaların en önemli durağı da Kiralama opsiyonu oldu.

Senelik 6 Bin TL'ye Kiralama

Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Günümüz koşullarında kiralamaya talep patladı. Tüketiciler artık paralarını 10 bin TL’lik telefonlara yatırmak yerine, farklı yatırımlarda değerlendirip enflasyonla eşdeğer 16 bin TL’lere çıkarma yoluna gidiyor. Bu durumda aydan aya 500 TL'ler ile senelik sadece 6 bin TL’lik kiralama yaparak hem ürünü kullanıyor hem de sermayesi yanına kalıyor” ifadelerini kullandı.

Telefonun artık tüketicilerin gözünde başat bir ihtiyaç olarak görüldüğünü belirten Ventura; spekülasyonların, kriz ve zam söylentilerinin etkisiyle sektörde hareketliliğin artığını kaydetti.

Ventura ürünlere zam geleceğine yönelik alınan duyumların ve kurdaki oynaklıkların tüketicilerin cihaz değiştirme / alma kararını öne çekmeye yönlendirdiğine dikkat çekiyor.

Ekonomi Haberleri