Cepler Alev Alev! En Çok Zam O Ürüne Geldi!

Hemen her ay temel gıda ürünlerine bir takım zamlar gelmektedir. Gelen zamlarla ayın zam şampiyonu belli oldu. Kasım ayında temel gıda ürünlerine gelen zamlardan sonra açlık ve yoksulluk sınırı da artış gösterdi.Her ay bildiğiniz...

Hemen her ay temel gıda ürünlerine bir takım zamlar gelmektedir. Gelen zamlarla ayın zam şampiyonu belli oldu. Kasım ayında temel gıda ürünlerine gelen zamlardan sonra açlık ve yoksulluk sınırı da artış gösterdi.

Her ay bildiğiniz gibi açlık ve yoksulluk sınırı açıklanmaktadır. Kasım ayı için de gelen zamların ardından açlık ve yoksulluk sınırı da artış gösterdi. Açlık sınırı Kasım ayında bir önceki aya göre 434 TL artış göstererek 8.657 TL olurken yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 TL olarak açıklandı. Kasım ayında en çok zam alan ürün süt ve süt ürünleri olurken 4 kişilik bir ailenin süt ve süt ürünleri harcaması 2.400 TL’ye yükseldi.

2400 TL’ye Yükseldi!

Edinilen bir bilgiye göre en fazla zam oranı Kasım ayında süt ve süt ürünlerine geldi. Yapılan araştırma sonucu 4 kişilik bir ailenin süt ve süt ürünleri yani süt, yoğurt, peynir gibi ürünlerin harcaması bir önceki aya oranla 231 TL artış göstererek tamı tamına 2400 TL’ye yükseldi. Süt ve süt ürünleri harici sebze harcaması da bir önceki aya göre 29 TL arttı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 772 TL artarak toplamda 1112 TL olarak belirlendi.

Ekonomi Haberleri