Cepler Alev Alev! Tamı Tamına 40 Bin TL Oldu!

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından nakliyeciler tarafından yapılan açıklama kapsamında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerde kira fiyatları iki katına kadar çıktı. Yani normalde 6 bin TL olan evin kirası...

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından nakliyeciler tarafından yapılan açıklama kapsamında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerde kira fiyatları iki katına kadar çıktı. Yani normalde 6 bin TL olan evin kirası 15 bin TL’ye kadar yükseldi. Kira fiyatları harici nakliye fiyatları da çok zamlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin etkileri 10 ilde etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle depremden etkilenen vatandaşlar farklı illere sığınmaya başladı. Farklı illere giden depremzede vatandaşların karşılaştıkları manzara oldukça üzücüydü. Pek çok kişi kira fiyatlarının iki katına çıktığını söyledi. Kira fiyatlarının yanı sıra nakliye fiyatlarının da artması ile vatandaşlar şikayette bulunmaya başladı.

40 Bin TL’ye Çıktı!

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa gibi iller depremden doğrudan etkilenmiştir. Yerle bir olan şehirlerden farklı illere giderek hayatını devam ettiren vatandaşların önlerindeki engeller de artış gösterdi. Bu engeller öncelikle kira fiyatlarının yüksek seviyelere çıkması şeklinde olurken ayrıca nakliye fiyatlarında da artış yaşandığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır’dan geldi. Ayılmazdır’dan yapılan açıklamada:

"Depremden etkilenen vatandaşlar, genellikle ağır yıkım yaşanan yerlerden başka illere taşınmak istiyor. Eşyalarını köy ve kasabasına götürenler olduğu gibi bazen de lojistik firmalarının depolarında muhafaza yoluna gidilebiliyor.

Depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay'dan İstanbul'a daha önce 18-20 bin lira arasında evden eve nakliye yapılıyordu. Bugün de rakamlar aynı olmalı ancak bize gelen şikayetler, şu anda fiyatların 35-40 bin liraya kadar ulaştığını gösteriyor" denildi.

Ekonomi Haberleri