Çeyrek Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar? 28 Kasım Gram Altın Fiyatı

Haftaya düşüşle başlayan gram altın fiyatı, yine de bir süredir 1000 TL'lik kritik eşiğin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Çin'den gelen protesto haberleri risk algısını artırırken, bu hafta açıklanacak olan ABD iş gücü...

Haftaya düşüşle başlayan gram altın fiyatı, yine de bir süredir 1000 TL'lik kritik eşiğin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Çin'den gelen protesto haberleri risk algısını artırırken, bu hafta açıklanacak olan ABD iş gücü verileri, piyasayı etkilemeye devam ediyor.

Dolar Emtia Fiyatlarını Baskılıyor 

Çin'deki 'sıfır Covid-19' politikasına karşı protestoların yükselmesiyle birlikte ekonomik aktiviteye olan endişeler arttı. Bu da dünya genelinde risk algısının yükselmesine neden oldu.

Risk algısının artışı küresel dolar talebini artırarak emtia fiyatlarını baskıladı. Analistler ise bu hafta açıklanacak olan ABD iş gücü verilerinin, FED'in Aralık'ta vereceği faiz kararında etkili olacağını düşünüyor.

Genel olarak politika faizine ilişkin beklenti %75 ihtimalle 50 baz puan ve %25 ihtimalle de 75 baz puanlık artış yaşanacağı yönünde.

Çin'deki protestolar ve ABD iş gücü verilerine bakan analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.725 doların destek ve 1.775 doların direnç noktaları olacağını düşünüyor.

Gram Altın Fiyatı Ne Kadar?

Sabah saatlerinde hafif düşüş yaşayan gram altın fiyatı, bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.055 TL seviyesinde. Çeyrek altın fiyatı 1.737 TL'den fiyatlanırken, ons altın fiyatı 1.761,25 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ekonomi Haberleri