CHP Asgari Ücret İçin Ne Talep Etti? Veli Ağbaba Duyurdu

2023 yılında uygulanacak asgari ücrete yapılacak zam 81 milyon vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Milyonlar, asgari ücrete yapılacak zamma dair açıklamaları takip ediyor.2023 asgari ücretin belirlenmesine kısa bir vakit kala...

2023 yılında uygulanacak asgari ücrete yapılacak zam 81 milyon vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Milyonlar, asgari ücrete yapılacak zamma dair açıklamaları takip ediyor.

2023 asgari ücretin belirlenmesine kısa bir vakit kala açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP de yeni asgari ücrete ilişkin teklifini duyurdu.

2023 yılına az bir zaman kala yeni asgari ücretin ne kadar olacağı da vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zammın belirlenmesine sayılı günler kala asgari ücrete yönelik çok sayıda tahmin yapılırken açıklamalar da ardı arkasına geliyor.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

7 milyonu aşkın asgari ücretli çalışan maaşlarına yapılacak zammı beklerken, 81 milyon vatandaşta asgari ücrete gelen zamla beraber birçok sektörde uygulanacak zammı bekler oldu. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun toplantılarının tamamlanmasının ardından asgari ücret resmi olarak belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da 2023 asgari ücreti kamuoyu ile paylaşacak.  Asgari ücrete ilişkin talebini CHP de açıkladı. Peki CHP'nin 2023 asgari ücret teklifi ne? İşte detaylar…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün saat 12:00'de Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında partimizin asgari ücret teklifini açıklayacağız" ifadelerine yer verdi. CHP'li Ağbaba, CHP'nin Asgari Ücret Teklifi'ne dair açıklamalar yaptı.

Ağbaba, CHP'nin asgari ücret teklifini 10 bin 128 TL olarak duyurdu. Ağbaba tarafından "En düşük memur maaşı hesaplanırken asgari ücret göz önünde bulundurulmalıdır" denildi.

Ekonomi Haberleri