CHP Sözcüsü Asgari Ücret Bu Seviyenin Üstünde Olmalı Dedi! İşte O Miktar

Yıl sonuna yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları büyük bir merakla takip etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati...

Yıl sonuna yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları büyük bir merakla takip etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapılacak zammın enflasyon altında olmayacağını belirtirken, kulislerde zam oranlarına ilişkin iddialar dolaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak asgari ücrete yapılacak zam hakkında açıklamada bulundu.

7.000 TL'nin Üstüne Çekilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu oldu. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Öztrak, milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammı konusuna da değindi. Faik Öztrak, asgari ücretin 7.000 TL seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini belirtti. CHP Sözcüsü, bu durumda asgari ücretin açlık sınırını aşabileceğini sözlerine ekledi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zammına ilişkin açıklamaları büyük bir ilgiyle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati asgari ücret zammına ilişkin yaptıkları açıklamalarda, hiç kimsenin enflasyon altında ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu kapsamda, yılbaşı itibariyle asgari ücrete yapılacak zammın, enflasyon oranın üzerinde olması bekleniyor.

Enflasyon Verileri Önemli

Asgari ücret, memur ve emekli maaşına yapılacak zamlar belirlenirken, yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri dikkate alınacak. Kasım ve aralık ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, 3 Ocak 2022 itibariyle asgari ücret zammı için de daha net ifadeler kullanılabilecek.

Ekonomi Haberleri