Çiftçilere 6 Milyon 500 Bin TL Hibe Desteği! Tarımsal Destekler Sürüyor

Çiftçilere farklı projeler kapsamında sağlanan desteklere ilişkin ağustos ayının son günlerinde yeni açıklamalar yapılıyor.

Uzman Eller Projesi çerçevesinde ülke genelindeki çiftçilere hibe destekleri sunuluyor. Söz konusu hibe desteklerinin detaylarına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, il ve ilçe tarım müdürlükleri de kamuoyuna bilgi veriyorlar. Bu çerçevede, çiftçiler de Uzman Eller Projesine ve diğer tarımsal destek programlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Çiftçilere Hibe Desteği Veriliyor

Uzman Eller Projesi ile kırsalda yaşamaya taahhüt veren ve proje geliştiren kişilere çeşitli hibeler sağlanıyor. Aydıntepe İlçe Tarım Müdürlüğü de Uzman Eller Projesi çerçevesindeki desteğe dair bilgi verdi. Bugüne kadar toplamda 6.500.000 TL hibe desteğinin sağlandığı belirtilen sosyal medya paylaşımında ‘’Aydıntepe İlçe Müdürümüz İbrahim KÖKSAL, '‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’' kapsamında Aydıntepe İlçemiz Yukarıkırzı köyümüzde Ziraat Mühendisi Gamze GÜL'ün 250 bin TL hibe desteği ile kurduğu süt sığırcılığı işletmesini ziyaret etti. İlimize Uzman Eller projesi kapsamında 6.500.000 TL hibe desteği sağlanmıştır. Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ‘’Tarım Dalı’’ bölümünün önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Mezun olan öğrencilerimiz Bakanlığımızın hibe programlarından faydalanabilecekler’’ i̇fadelerine yer verildi.

Ekonomi Haberleri