Çiftçilerin Beklediği Müjde Geldi! Hibe Desteği Müjdesi Eylül Ayında Verildi

Eylül ayı itibariyle çiftçilere sağlanacak olan gübre, tohum, mazot destekleri ile ilgili belediyeler kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Çiftçilerin tarımsal üretimin arttırabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı düzenli olarak tarımsal destek ödemeleri sağlıyor. Tarımsal destek ödemeleri eylül ayında hesaplara aktarılırken, belediyelerin tarımsal destek projeleri de merak ediliyor. Bu çerçevede, eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle yurt çapındaki çiftçilere iletilmesinin ardından, belediyelerin tarımsal destek projelerine dair gelişmeler araştırılıyor. Belediyeler de resmi internet siteleri üzerinden projelere dair bilgilendirme de bulunuyorlar.

Çiftçilere Destek Veriliyor

Eylül ayının birinci ve ikinci tarımsal destek ödemeleri geçtiğimiz süreçte verildi. İlerleyen günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destekleri iletmesi beklenirken, belediyeler de yeni duyurular yayınlıyorlar. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi de Çardak ilçesindeki çiftçilere katı gübre dağıtma römorku ve tohum eleme makinesi hibe etti. Söz konusu desteklerin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Üreten insanların yanında olmamız, onları işlerini kolaylaştırmamız gerekiyor. Üretimlerimizi artırmak gerekiyor. Bu ekipmanlarla üretimleri artırarak devam edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Ürettiğimiz zaman daha kaliteli ve daha çok ürettiğimiz zaman, çiftçilerimize destek verdiğimiz zaman güçlüyüz. Geleceğimiz daha aydınlık. Birlik ve beraberliğimizi daim olsun. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Herkese kaliteli ürünler, bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

Ekonomi Haberleri