Çocuk Desteği Ödemeleri Yatırılıyor! Çocuğu Olanlara Devletten Maddi Yardım Veriliyor

Dar gelirli olup çocuğu olan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılının ortalarında Aile Destek Programı’nın hayata geçirildiğini ifade etti. Söz konusu program kapsamında dar gelirli ailelere sosyal yardım ödemesinin verileceğinin açıklanmasının ardından, ihtiyaç sahibi kişiler de başvurularda bulundular. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapan ve uygun görülen kişilere geçtiğimiz yıldan beri sosyal yardım ödemesi sağlıyor. Temmuz ayı itibariyle de destek ödemesinin detayları merak ediliyor.

Çocuk Yardımı Yattı Mı?

Aile Destek Programı’nın temmuz ayı ödemesi ile birlikte sona ereceği düşünülüyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerde yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar sosyal yardım verileceğini belirtti. Aile Destek Programı çerçevesinde 850 TL ile 1.250 TL her ay dar gelirli vatandaşlara sağlanırken, çocuk yardımı da veriliyor. Temmuz ayında iletilen destek ödemesi ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Çocuk Yardımı Desteği Kaç TL?

Aile Destek Programı kapsamında her ay düzenli olarak çocuk desteği de verilirken, söz konusu destek ödemesinin tutarı da merak ediliyor. Hane içindeki çocuk sayısına göre destek ödemesinin tutarı şu şekilde:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

Çocuk Desteğine Zam Yapılacak Mı?

Bakan Göktaş tarafından memur maaş zamlarının netlik kazanmasından sonra destek ödemelerindeki artışla ilgili bilgilendirme yapıldı. Destek ödemelerinin memur maaş katsayısına göre artmasının ardından çocuk desteğinin de yer aldığı Aile Destek Paketi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bakanlık, Aile Destek Programı’ndaki artışa ilişkin açıklama yapmadı.

Ekonomi Haberleri