Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Yeni Müjde Açıkladı! Detaylar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Programı'nın devam edeceğini belirtti ve bilgi teknolojileri sektörüne yönelik 7 yeni müjde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Programı'nın devam edeceğini belirtti ve bilgi teknolojileri sektörüne yönelik 7 yeni müjde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, detaylar araştırılmaya başlandı.

Teknoloji Destek Paketi

Bilgi teknoloji sektörünü ilgilendiren 7 müjde şu şekilde:

1 - Teknoloji odaklı yazılım, blokzincir, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğine sahip teknoloji firmaları 4 milyar liralık teknoloji destek paketiyle desteklenecek.

2 - KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçleri 1 milyar liralık dijital dönüşümü destekleme paketi ile tamamlanacak

3 - Uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini ülkemize çakmak amacıyla mevzuat çalışması yapılacak

4 - Ar-Ge merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlanacak.

5 - Kamuda görev yapan bilişim personelini sayısında 2023'te ciddi oranda artırıma gidilecek.

6 - Bilişim alanındaki girişimcilere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredi verilecek.

7 - İmalar ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteği 2023 sona kadar uzatılacak.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Programı’nı Türkiye Yüzyılı’nı gençlerimizle yazdığımız dönemin bir adımı haline getirmeyi sürdüreceğiz. Tüm bu müjdeler ülkemize, milletimize, bilişim alanında kendini yetiştiren gençlerimize hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri