Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Emekli Memur Zammı Açıklaması

1 Ekim itibariyle, TBMM'de 6'ncı yasama yılı başladı. Yeni yasama yılının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ve bölgesel pek çok konuya değinirken, milyonlarca çalışan ve emeklinin merakla beklediği maaş...

1 Ekim itibariyle, TBMM'de 6'ncı yasama yılı başladı. Yeni yasama yılının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ve bölgesel pek çok konuya değinirken, milyonlarca çalışan ve emeklinin merakla beklediği maaş zamlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

''Enflasyonun Altında Ezilmesine İzin Vermeyeceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Refah kaybının farkındayız. Yaşanan sıkıntıları da asla görmezden gelmiyoruz. Enflasyonda yaşanan artışın kayıplarını önlemek için asgari ücreti, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranlarda artırdık. Temmuz ayında yapılan ilave düzenlemelerle bu artışları daha da ileri noktalara taşıdık. İnşallah gelecek yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Enflasyon Verileri Dikkat Alınacak

Asgari ücretlilerin, emeklilerin ve memurların maaş zamları enlafyon oranına bakılarak belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamasında, hiç kimsenin enflasyon karşısında mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Ekonomi Haberleri