Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram Müjdesini Açıklamıştı! Temmuz Ayı Ödemeleri Bugün Hesaplara Yattı

Kurban Bayramı nedeniyle, haziran ve temmuz ayında yapılacak olan bazı ödemeler de öne çekildi.

Dini bayramlardan önce vatandaşlara destek olabilmek için bazı ödemeler öne çekiliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde farklı bakanlıklar destek ödemelerinin erken verileceğine dair kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Söz konusu ikramiyeler ve maaşlar 17-23 Haziran tarihleri arasında milyonlarca emekliye iletilirken, destek ödemelerine dair araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, farklı ödemelere dair gelişmeler yakından takip ediliyor.

Haziran 2023 Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında verilmesi planan engelli ve yaşlı aylıklarının Kurban Bayramı nedeniyle bugün itibariyle hesaplara yattığını duyurdu. 1.4 milyon kişiye sağlanan destek ödemesi ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Göktaş “Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıyoruz. Böylece toplamda 2,7 milyar TL ödeme yapmış olacağız” dedi.

Haziran Ayı Sosyal Yardım Paraları

Yaşlı ve engelli aylıklarının yanı sıra, farklı destek programı çerçevesinde ödemeler haziran ayında devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım yardımını ve Aile Destek Programı ödemelerini de önceki günlerde hak sahiplerine iletti. İlerleyen günlerde farklı destekler vatandaşların hesaplarına aktarıldıkça Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna bilgi verebilir.

Ekonomi Haberleri