Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faiz Tek Haneye İndi, Sıra Enflasyonda!'

Recep Tayyip Erdoğan, 2020'den bu yana ilk kez politika faizinin tek haneye indiğini hatırlatarak faiz indirim döngüsünün sonlandırıldığını bildirdi.Faizin tek haneye inmesinin ardından yeni hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu...

Recep Tayyip Erdoğan, 2020'den bu yana ilk kez politika faizinin tek haneye indiğini hatırlatarak faiz indirim döngüsünün sonlandırıldığını bildirdi.

Faizin tek haneye inmesinin ardından yeni hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, ekonomi kurmaylarına talimat verdiğini açıkladı. Ayrıca, Ocak ve Şubat aylarına daha düşük bir enflasyonla girilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapılmasını istediğini söyledi.

Sıra Enflasyon Oranında 

Faizi tek haneye indirme hedeflerini başardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, dün yaptığı konuşmada sıranın enflasyona geldiğini söyledi. Ayrıca, başta kamu bankaları olmak üzere yatırım kredileriyle istihdamı güçlendirmeyi, daha fazla ihracat ve üretim yapmayı amaçladıklarını belirterek 'durmak yok, yola devam' dedi.

Bakan Nebati de Ocak Ayını İşaret Etti 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz haftalarda enflasyona ilişkin değerlendirmeler yapmıştı. Ayrıca yeni yılın ilk aylarında enflasyonda düşüş görüleceğini söylemişti.

Ekonomi Haberleri