Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi! Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen e-İnsan Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz stajı için müjdeli haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen e-İnsan Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz stajı için müjdeli haberi duyurdu.

Asgari Ücret Seviyesinde Ödeme Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaz stajı ödemeleri için müjdeli haberi verdi. Bugüne kadar asgari ücretin yüzde 30'u oranında yapılan staj ödemelerinin, 2023 yılından itibaren asgari ücret seviyesini yükseltileceğini belirten Erdoğan, özel sektörün de benzer şartlarda staj imkanı sağlayacağını açıkladı.

Yaz Stajı Ödemeleri Ne Kadar?

Öğrencilere yapılan yaz stajı ödemeleri, asgari ücretin yüzde 30'u olarak belirlenmişti. Bu kapsamda, yaz stajı için 1.650 TL ödeme yapılırken, gerçekleşen zam sonrası yılbaşından itibaren, asgari ücret seviyesine çıkacak. Söz konusu ödemede, özel sektörün desteği ile birlikte 300 bin kişiye ulaşılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, staj sürelerinin de üç aya kadar uzatılabileceğini açıkladı.

Ekonomi Haberleri