Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Duyurduğu Desteğin Ayrıntıları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'ndan sonra açıkladığı üniversite öğrencilerine ulaşım desteğinin ayrıntıları duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen bilgiye göre, sosyal...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'ndan sonra açıkladığı üniversite öğrencilerine ulaşım desteğinin ayrıntıları duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen bilgiye göre, sosyal yardımdan faydalanacak ailelerdeki Türk vatandaşı üniversite öğrencilerine (sadece 25 yaş altı lisans öğrencileri) ulaşım desteği verilecek.

150 Bin Üniversite Öğrencisi Faydalanacak

Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin senede 2 kez gidiş- dönüş biletleri karşılanacak. Her bir bilet için 2022'de 500, 2023'te 750 TL destek sağlanacak. Bu sayede her öğrenciye 2022 yılında toplam 2 bin, 2023 yılında 3 bin TL ücreti verilecek. Destek bütçesi toplam 300 milyon TL olacak. Destekten 150 bin üniversite öğrencisi faydalanacak. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca (SYDV) öğrencinin IBAN hesabına yatırılacak. Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak. Öğrencilerin ailesi de başvuruda bulunabilecek ve vakıflar başvuruyu değerlendirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, ‘Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Senede iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığı ile öğrencilerimizin hesabına yatırılacak.’ ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri