Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret zammıyla alakalı soruyu cevaplarken de işveren, işçi ve kamu tarafının bir müzakere süreci yürüttüğünü anımsattı.

Normalde senede bir kez yapılan görüşmelerin, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için 6 aylık periyotta yapıldığını belirten Yılmaz, "Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi." şeklinde konuştu.

"Memur ve emeklilerin de zam beklentisi söz konusu. Bu süreç TBMM'de devam edecek. Takvimlendirme nasıl olur?" sorusunu Yardımcı Yılmaz, şu cevabı verdi:

"Seçim Beyannamemizdeki Taahhütler"

"Meclisimiz bayramdan sonra çalışma kararı aldı. İlk 6 ayın enflasyonunu da temmuz ayında görmüş olacağız. Bütün bunlar çerçevesinde bir değerlendirme yapılacak. Gerek asgari ücret gerek 22 bin lira en az memur maaşı meselesi, bizim seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz taahhütler. Biz, her zaman ne dediysek onu yapma gayreti içinde olan bir parti olduk. Dolayısıyla hiç geciktirmeden bu taahhütlerimizi temmuz ayı içeresinde gerçekleştirme yönünde bir gayret içindeyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla, ilgili taraflarla birlikte çalışmalarını yapıyorlar. Meclisimiz son sözü söyleyecek. Burada da Meclisimizin iradesine saygı göstermek durumundayız."

Öte yandan Yılmaz, TBMM tatile girmeden bu düzenlemenin öncelikli bir şekilde ele alınacağını ifade etti.

Ekonomi Haberleri