Dar Gelirli Ailelere Devletten Yardım! Çocuğu Olan İhtiyaç Sahibi Hanelere Ödeme Yapılıyor

Dar gelirli hanelere yönelik hayata geçirilen sosyal yardım ödemeler, ağustos ayında da araştırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri çerçevesinde temmuz ayında 165.201 çocuk için toplamda 584.118.187 TL ödeme yaptı. Söz konusu sosyal yardım ödemesinde diğer destek ödemelerinde olduğu gibi memur maaş katsayısına göre artışa gidilirken, ağustos ayına girilmesi ile birlikte güncel ödemeler merak konusu oldu. Bu çerçevede, ağustos ayı SED yardımı ödemesinin ne zaman verileceği ve diğer sosyal yardım ödemelerinin detayları araştırılıyor.

Ağustos 2023 Sosyal Yardım Ödemesi

SED yardımı ödemeleri ile ilgili temmuz ayının ortalarında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısına göre artışa gidildiğini belirtmişti. Zamlı sosyal yardımlar hak sahiplerin iletilirken, temmuz ayında da zamlı ödemeler verilecek.

SED Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen çeşitli destek ödemelerinde olduğu gibi SED yardımında da memur maaş katsayısına göre artışa gidilirken, ağustos ayı ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara yatacağı da araştırılıyor. Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman verileceği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulunmadı ancak genellikle ay ortasında sosyal yardım ödemesi verildiği için ağustos ayında da benzer bir takvim işleyebilir.

Ağustos Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri

SED yardımından faydalanan kişilerin ağustos ayı ödemeleri için bekleyişi devam ederken, farklı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman verileceği de araştırılıyor. Evde bakım maaşı, Aile Destek Programı ödemeleri de ağustos ayında hesaplar aktarılacak. Evde bakım maaşı, memur maaş katsayısına göre artmıştı. Bu çerçevede, 5.098 TL evde bakım maaşı ağustos ayında verilecek. Aile Destek Programı’na zam yapılacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ağustos ayı içerisinde, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen Aile Destek Programı ödemeleri sağlanacak.

Ekonomi Haberleri