Dar Gelirli Ailelere Para Verilecek! Sosyal Yardım Ödemelerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar ile ilgili bilgilendirme yapmayı sürdürüyor.

Ağustosta ve sonraki aylarda hak sahiplerine iletilecek olan zamlı destek ödemeleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Evde bakım maaşı ağustosa ayında zamlı olarak 500 binden fazla hak sahibine iletilecek. Yıl sonuna kadar uzatılan Aile Destek Programı ödemelerine ise zam yapılmadığı için ağustos ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme yapılacak. Söz konusu ödemeler için bekleyiş sürerken, vatandaşlık maaşı ile ilgili güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da geçtiğimiz günlerde vatandaşlık maaşı ile ilgili açıklama yaptı.

Vatandaşlık Maaşı Kime Verilecek?

Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili düzenli olarak kamuoyuna bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşlık maaşı ile ilgili de 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine açıklamalarda bulundu. Söz konusu destek için çalışmaların sürdüğünü belirterek "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kadınlara, çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik, ihtisaslaşmış barınma ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Barınma, bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarının nitelik ve niceliğini artıracağız. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nın etkin uygulanmasını ve 5. Ulusal Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarını uygulamaya geçireceğiz. Kadınların toplumsal hayattaki ve karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artıracağız. Örgün eğitim kademelerinin tamamında kız çocuklarının net okullaşma oranı ile kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine ulaştıracağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik edecek, kooperatifler yolu ile güçlendirilmelerini sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Vatandaşlık Maaşı Ne Zaman Verilecek Başvurusu 2023

Vatandaşlık maaşına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın açıklamada bulunmasının ardından, ödemelerin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Vatandaşlık maaşı ödemelerinin ne zaman verileceği ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi ancak çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri