Deprem Bölgesi İçin Yeni Karar! 11 İlde Altı Ay Boyunca İki Katı Ödeme Yapılacak

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından, deprem bölgesi için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, depremin etkili olduğu 11 ilde kamu personeline yapılacak...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından, deprem bölgesi için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, depremin etkili olduğu 11 ilde kamu personeline yapılacak ödemelere dair Cumhurbaşkanı Kararı yürürlüğe girdi.

Kamu Personeline İki Katı Ödeme

Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan personele 6 Şubat'tan itibaren 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ödemesi yapılacak.

Fazla Çalışma Ücretinde Artış

Cumhurbaşkanı Kararı'nda yer alan il ve ilçelerde çalışma yaptırılan Devlet Memurları Kanunu kapsamına giren personellerde de Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca belirlenecek usul ve esaslar kapsamında fazla çalışma ücreti de ödenecek. Söz konusu ödemeler, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı olacak.

Ekonomi Haberleri