Depremde Hasar Gören Arabalar Ne Olacak? Sigorta Depremde Hasar Gören Araçları Karşılayacak Mı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde de yıkımlara sebep oldu. Deprem sebebi ile binlerce bina, enkaza döndü ve 40 binden fazla insan da yaşamını yitirdi.Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde de yıkımlara sebep oldu. Deprem sebebi ile binlerce bina, enkaza döndü ve 40 binden fazla insan da yaşamını yitirdi.

Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit tarafından yapılan açıklamada, değer kaybı kavramının çift taraflı kazalarda kusurlu olan tarafın kusursuz tarafa verdiği hasarın tutarının ödendiği durumu ifade ettiğini açıkladı. Depremin ardından hasar gören araçlar için bu durumun geçerli olmadığını dile getiren Yiğit, çünkü deprem gibi doğal afetlerde kusurlu bir taraf bulunmadığını kaydetti.

Deprem Sonrası Hasarlı Araçların Durumu

Depremler sonrası hasar gören araçlar tamir edilmek üzere sanayi sitelerine gönderildi veya sahipleri tarafından ikinci el araç satış sitelerine konuldu.

Bu durumda araç sahiplerinin deprem sonrası sigorta işlemleri konusunda yanlış bildikleri birkaç konu olduğunun altını çizen Yiğit, zorunlu trafik sigortasının deprem hasarlarını karşılamadığını duyurdu. Kasko sigortası konusunda ise deprem teminatı olanlar ile ilgili iki farklı konunun bulunduğunu aktardı.

Değer kaybı konusu ise en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Öte yandan Yiğit, depremin ardından hasar gören araçlar için değer kaybı ödemesinin yapılmayacağını dile getirdi.

Ekonomi Haberleri