Devlet Desteği 5158 TL Oldu! Sosyal Yardım Ödemeleri Zamlı Verilecek

Sosyal yardım zamlarının netlik kazanması sonrası, ağustos ayının ilk günlerinde güncel ödeme tutarları merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını, Aile destek Programı ödemelerini, SED yardımını ve farklı sosyal yardım ödemelerini ağustos ayında hangi gün hesaplara yatıracağı merak ediliyor. Sosyal yardım ödemeleri genellikle ay ortasında hesaplara yatarken, ödemeler yapıldıkça Bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, ağustos ayı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman yatacağının yanı sıra, güncel destek ödemesi tutarları da araştırılıyor.

2023 Zamlı Destek Ödemesi

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammı netlik kazandı. Memur maaşlarının belli olması sonrası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerinde artışa gitti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısına göre sağlanan artış neticesinde ağır silikozis aylığının 4.388 TL’den 5.158 TL’ye yükseldiğini duyurdu.

Sosyal Yardım Zamları Ne Kadar?

Ağır silikozis aylığı 4.388 TL’den 5.158 TL seviyesine çıkarken, diğer destek ödemelerine dair açıklama yapan Bakan Göktaş “Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye, orta silikozis aylığı 3.938TL’den 4.629 TL’ye, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Zamlı Sosyal Yardımlar Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapmasının ardından, zamlı ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. İlerleyen süreçte hak sahiplerine iletilecek tüm destek ödemeleri, zamlı olarak verilecek.

Ekonomi Haberleri