Devlet Desteği Arşa Çıktı! Sadece 79 Bin TL'ye Ev Sahibi Olabileceksiniz

Son zamanlarda prefabrik ev yaptırmak isteyenler arasında büyük bir talep patlaması yaşanıyor. Bu durumun sebebi ise özellikle deprem sonrası insanların prefabrik evleri daha güvenli ve depreme dayanıklı görmeleri oldu.Ayrıca;...

Son zamanlarda prefabrik ev yaptırmak isteyenler arasında büyük bir talep patlaması yaşanıyor. Bu durumun sebebi ise özellikle deprem sonrası insanların prefabrik evleri daha güvenli ve depreme dayanıklı görmeleri oldu.

Ayrıca; betonarme yapılara göre daha ucuz olmaları ve bakım maliyetlerinin düşük olması gibi birçok avantajı da yine talebin artmasında etkili oldu.

Devlet tarafından verilen 200 bin TL'ye kadar destek ise prefabrik evlerin büyük bir patlama yapmasını sağladı. Arazisi olan herkesin ucuza ev sahibi olmasını sağlayan prefabrik ev desteğini gelin yakından inceleyelim.

Aile Bakanlığı'ndan Prefabrik Ev Yapana Destek 

Prefabrik ev, yaptırmak isteyenlere birçok avantajının yanında en uygun fiyatı sunar. Bu da aslında ilk tercih edilme nedenidir. Zaman içinde sık sık yeni kampanyaları duyurulan prefabrik evlerde, ucuz olmasına karşın devlet desteği de sağlanmaktadır. Yani, arazisi olup ev sahibi de olmak isteyene, devlet desteğiyle prefabrik ev imkanı da sunulmaktadır.

Ev sahibi olmak isteyip de yeterli bütçesi olmayanlar için devlet, prefabrik evlerde destek başlattı. Aile Bakanlığı tarafından verilen bu desteğin alınabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiği de bildirildi. Söz konusu şartları taşıyan herkesin de prefabrik ev desteğinden faydalanabileceği açıklandı.

Kimler Prefabrik Ev Desteğinden Faydalanabilir? 

Hane içinde kişi başı ortalama aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden fazla olmamalıdır ve prefabrik evin yaptırılacağı arsanın tam hisseli tapusu istenmektedir. Bazı özel şartların yerine getirilmesi halinde Aile Bakanlığı prefabrik ev yardımı olarak 200.000 TL ödeme yapabilmektedir.

Sonuç olarak, prefabrik ev yaptırmak isteyenler için uygun fiyatlı kampanyalar ve devlet destekleri gibi birçok fırsat mevcuttur. Ancak seçim yapmadan önce detaylı bir araştırma yapmak önemlidir.

Talep Yoğun, İsteyen Beklemek Zorunda 

Prefabrik evlerin depreme dayanıklı olması, maliyeti düşük olması ve taşınabilir olması gibi avantajları, son yıllarda talebin artmasına sebep oluyor. Ayrıca, yukarıda bahsedildiği gibi devletin sağladığı destekler de prefabrik ev yapımına teşvik ediyor. Ancak, özellikle son dönemlerde yaşanan talep patlaması nedeniyle, sipariş veren kişilerin bir süre beklemesi gerekebiliyor.

Prefabrik ev fiyatları, evin büyüklüğüne, özelliklerine ve montaj sürecine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda, 2+1 68 metrekare bir prefabrik evin fiyatı 279.900 TL civarında. Herhangi bir konuta kıyasla oldukça ucuz olan prefabrik evlerin fiyatları; büyüklüğüne, içeriğine ve çeşitli detaylara göre değişiklik gösterir. Bu nedenle de her evin fiyatı aynı değildir.

Devlet desteği alanlar ise satın aldıkları prefabrik eve ödedikleri tutarın bir kısmını geri alabiliyorlar. Bu nedenle, prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin firmalarla iletişime geçerek detaylı bir fiyat araştırması yapmaları ve devletin sağladığı destekler hakkında bilgi almaları gerekiyor.

Ekonomi Haberleri