Devlet Kesenin Ağzını Açtı! Başvuru Yapana 3336 TL Veriyor

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi olan çok sayıda vatandaş bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleriyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapıldığı...

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi olan çok sayıda vatandaş bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleriyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapıldığı takdirde ihtiyacı olan vatandaşlara nakit ödeme yapılmaktadır. Belirli başlı şartları taşıyan vatandaşlar sunulan bu yardım ödemesinden faydalanırken başvuru yaptıkları takdirde ödeme alabilirler.

İşsiz Kalanlara Yardım Yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yaptığı gibi işsiz vatandaşlara da yardım yapmaktadır. Özellikle kendi isteği dışında işsiz kalan vatandaşlara verilen destek ödemesi işsizlik maaşı olarak adlandırılmaktadır. İşsizlik maaşı verilme tutarı sigorta prim gününe göre de farklılık göstermektedir.

İşe Başlama Yardımı 3336 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni uyguladığı İşe Başlama Yardımı programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapılmaktadır. Sunulan bu sosyal yardımdan tüm işsiz vatandaşlar yararlanma hakkı bulunmamakla beraber düzenli sosyal yardım ödemesi alan 18 ile 55 yaş arasındaki vatandaşlara verilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kapsam içine giren vatandaşlar İŞKUR’a yönlendirilip onlara uygun işler bulunuyor. Bu işler için iş görüşmesine katılan kişiler işe başladığı zaman Aile Bakanlığı’ndan 3336 TL sosyal yardım almakla beraber bu yardımdan yılda bir defa faydalanmaktadır. Devlet tarafından verilen bu sosyal yardım için işe girmek yeterli olacaktır.

İş Görüşmesine Gidene 850 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım programına işsiz vatandaşlar da dahil olmaktadır. Özellikle 18 ile 55 yaş arası kişilerin işe girebilmeleri için İŞKUR’a yönlendiriliyor. İŞKUR’a yönlendirilen vatandaşlar burada iş görüşmeleri yapabiliyor. İŞKUR tarafından sevk edilen iş görüşmesine gidip de işe alınmayan vatandaşlara Aile Bakanlığı 850 TL yardım ödemesi yapıyor. Yılda en fazla 3 defa alınan bu ödeme ihtiyaç sahibi ve hali hazırda sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlara ödenmektedir. Siz de tüm bu yardımlardan faydalanmak için öncelikle gelir düzeyinizin uygun olması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına kayıtlı muhtaç olmanız gerekir. Bu şartları karşılamadığınız takdirde devlet tarafından verilen sosyal yardım ödemesinden faydalanmanıza imkan tanınmayacaktır.

Ekonomi Haberleri