Devlet Müjdeyi Verdi! Her Başvurana 2500 TL Veriliyor

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere verilen sosyal destek ödemelerine yenileri eklendi. Son zamanlarda merak...

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere verilen sosyal destek ödemelerine yenileri eklendi. Son zamanlarda merak edilen en önemli konu da doğalgaz faturaları için oldu. Ailelere verilen doğalgaz faturası desteğine başvurular hala devam ediyor. Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan kişilere verilen fatura desteğine siz de başvuru yapabilirsiniz.

Kış ayında bildiğiniz gibi vatandaşlar yüksek doğalgaz faturalarından oldukça şikayetçi olmuştur. Geçtiğimiz aylarda doğalgaz fiyatlarına gelen zam, kış ayları gelmeden bile vatandaşları etkilemeyi başardı. Kış aylarında yeniden zamlanması beklenen doğalgaz fiyatlarına destek olması amacıyla devlet tarafından doğalgaz faturası desteği verilecek.

Doğalgaz Faturası Desteğine Başvuru Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz faturası desteğine başvuru yapabilmek için herhangi bir gelir şartı aranmamaktadır. Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların başvuru yapabileceği doğalgaz faturası yardımına başvuru yapmak için e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen kişiler arama kısmına Sosyal Yardım yazarak başvuru yapabilir. E-devlet platformu üzerinden başvuru yapmak istemeyen kişiler de il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvurularını şahsen yapabilirler.

Doğalgaz Faturası Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz faturası desteği şehirden şehre farklılık göstermektedir. Özellikle iklim bakımından soğuk olan şehirlerde ailelere 2500 TL’ye kadar doğalgaz faturası desteği verilirken, daha ılıman iklime sahip olan şehirlerde ailelere en az 900 TL’den başlamak üzere sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Doğalgaz faturası desteği alan vatandaşlar yılda iki kez olmak üzere PTT üzerinden desteklerini alabilirler.

Ekonomi Haberleri