DİSK Asgari Ücret Zammı İçin Ne Kadar Talep Ettiğini Duyurdu! İşte İstenen Zam Tutarı

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı, maaş zamlarına dair yapılacak duyurulara çevrildi. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapılacak zammı belirlemek için bir araya gelecek. Söz...

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı, maaş zamlarına dair yapılacak duyurulara çevrildi. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapılacak zammı belirlemek için bir araya gelecek. Söz konusu toplantı öncesinde, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücret zammına ilişkin talebini açıkladı.

DİSK Asgari Ücret Talebi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretli çalışanların maaşlarına yapılacak zam için değerlendirmelerde bulundu. Arzu Çerkezoğlu açıklamasında, asgari ücretin 13.200 TL seviyesine yükseltilmesi gerektiğini belirtti. DİSK'in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda ise ''Gerek yüksek enflasyon, gerek yoksulluk sınırı, gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında asgari ücret en az net 13 bin 200 TL olmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikinci toplantısı ise 14 Aralık'ta gerçekleşecek. Söz konusu üç toplantı ile birlikte, asgari ücrete yapılacak artış için daha net bir tablo oluşacak. Bu nedenle, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karar pek çok kişi tarafından yakından takip edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyor. Bu nedenle, asgari ücrete gelecek zammın belirlenmesinde, enflasyon oranlarının belirleyici önemi bulunacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücret zammı için yapılacak pazarlıklara sayılı günler kala, 2023 asgari ücret tutarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yapılacak görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde, asgari ücret zammına dair net tablonun oluşması ve yıl sonuna doğru gerçekleşecek zammın kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yüzde 50 Dolaylarında Zam Yapılabilir

Asgari ücrette yapılacak artış oranına dair resmi bir açıklama bulunmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Söz konusu iddialar kapsamda, yüzde 50 zam oranı da sıkça konuşuluyor. Yüzde 50 zam gerçekleşirse, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Ekonomi Haberleri