Doğal Gaz Faturalarını 5 Kritik Öneriyle Düşürün! Doğal Gaz Faturasını Düşürmenin Yolları Dikkat Çekti

Kışın kendini göstermeye başladığı şu günlerde doğal gaz kullanımında artış yaşandı. Peki doğal gaz faturasından tasarruf etmek için ne yapmalı? İşte 5 kritik öneri!Çok sayıda vatandaş dondurucu soğuklarla birlikte...

Kışın kendini göstermeye başladığı şu günlerde doğal gaz kullanımında artış yaşandı. Peki doğal gaz faturasından tasarruf etmek için ne yapmalı? İşte 5 kritik öneri!

Çok sayıda vatandaş dondurucu soğuklarla birlikte doğal gaz faturalarını nasıl kontrol altına alabileceğini araştırıyor.

25 CM Boşluk Bırakın

Tasarruf ve yüksek verimliliğe odaklanan uzmanlar, fiziksel olarak alınması gereken önlemlerden ilkinin panel radyatörlerin doğru kullanımı olduğunu vurguluyor. Mobilya ve radyatörler arasında en az 25 cm boşluk olması gerektiğini dile getiren uzmanlar, radyatörler üzerinde çamaşır kurutulması, önlerinin kalın perdelerle kapatılması gibi adımlarda uzak durmak gerektiğini belirtiyor.

Korsan Bakımdan Uzak Durun

Montaj aşamasında baca montajının ve yoğuşma giderinin düzgün olmaması, topraklama bağlantısının yapılmaması cihazların bozulmasına ya da veriminin azalmasına sebep oluyor.  Uzmanlar, ateşleme ve alev komponentlerinin zamanla yıpranması ve kurum yapması da verimi düşürdüğünü ifade ediyor. Tesisatta ve radyatörlerin üst kısmında meydana gelen hava, su akışını azalttığı için yeterince ısıtma yapmaz duruma geliyor.

Kombi alt bağlantı filtrelerinin temizlenmemesi de verim kaybına sebep oluyor. Bu sebeple öncelikle kombi bakımının düzenli olarak yaptırılması, hem konfor hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, ‘ucuz olsun’ diye kombi bakımında korsan servislerden hizmet almanın, vatandaşa ilerleyen zamanlarda daha büyük masraflar çıkarabileceğini ifade ediyor.

Yüzde 7'ye Varan Tasarruf Sağlayın

Uzmanlar, hassas kontrol cihazlarının kullanımı da verimliliği arttırdığını ifade ediyor. Bu cihazlar sayesinde, ideal sıcaklığın üzerine çıkılmasının ve fazla enerji tüketimi önleniyor. Kombilerin temizliğinin yapılmasıyla birlikte, tekrar suyla doldurulduktan sonra ısı iletimini artıracak kimyasallarla takviye edilmesi ısı verimliliğini artırıyor.

Öte yandan, verimi yükseltmek için termostatik vana ve oda termostatı gibi aparatların edinilmesi de tasarrufa katkı sağlıyor. Her 1 derece düşük oda sıcaklığı yüzde 7’ye kadar tasarruf ettiriyor.. Evden çıkarken kombinin tamamen kapatılması yerine düşük sıcaklıkta bırakılması da, tasarruflu ısınmanın formüllerinden biri oluyor.

İkinci El Kombi Almayın

Çok sayıda vatandaş ikinci el kombileri tercih etse de uzmanlar bunun doğru olmadığını ifade ediyor. İkinci el kombilerin toplama ya da orijinal olmayan parçalardan oluşması sebebiyle kullanıcıya kısa sürede büyük sorunlar yaşatabileceği aktarılıyor.

Kombi Basıncına Dikkat Edin

Su kaçağı olan kombi ya da tesisatta kombiye su doldururken su basıncını 1.5 bardan fazla basılmaması şart. Bu orandan fazlası, kombi devreye girdiğinde suyun daha fazla genleşmesine sebep oluyor. Böylece genleşme tankının diyaframına zarar vermesine yol açıyor ve emniyet ventilinden gereksiz su boşaltmasına sebep oluyor.

Kombiye su doldururken su basıncının 1.0 bardan az olması da, kombi devreye girdiğinde eşanjörde aşırı ısınmaya ya da tesisatta hava kabarcıklarına yol açabiliyor. Tesisatta hava kabarcıklarının oluşması pompa pervanelerinin kırılmasına sebebiyet veriyor. Bu sebep ile kombide su basıncını da daima takip etmekte yarar var.

Ekonomi Haberleri